Nieuws
971993
Nieuws

Aziaten investeren in Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden (NN) krijgt een flinke investering van drie Aziatische partijen. Dat maakte ING, dat de verzekeringstak dit jaar nog naar de beurs wil brengen, woensdag bekend. RRJ investeert 750 miljoen euro, Temasek 425 miljoen euro en SeaTown 100 miljoen euro.

De drie partijen investeren in totaal 1,275 miljard euro. In ruil daarvoor krijgen zij zodra NN de stap naar de beurs zet een belang ter waarde van 150 miljoen euro, en achtergestelde obligaties van ING ter waarde van 1,125 miljard euro die in verschillende delen kunnen worden omgezet in aandelen NN.

NN en ING lieten weten dat er goede vooruitgang wordt gemaakt met de voorbereidingen voor de beursgang. Die moet later dit jaar plaatsvinden, als de marktomstandigheden het toelaten.

NN bestaat uit de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING en Nationale Nederlanden. De afsplitsing van deze onderdelen werd door de Europese Commissie afgedwongen nadat ING in 2009 met overheidssteun overeind moest worden gehouden.