Nieuws
972180
Nieuws

Top 5

Mooiste stranden van Spanje

Als er een ding is waar Spanje trots op mag zijn, dan zijn het wel haar stranden. Van Galicië tot aan de Canarische eilanden en van Andalusië tot Baskenland. Welk deel van Spanje je ook bezoekt, de kans dat er een mooi strand in de omgeving te vinden is, is groot. De volgende stranden verdienen extra aandacht.

Playa de Ses Illetes, Formentera

Altijd al een bezoek aan de Cariben willen brengen, maar geen zin in een lange vlucht? Dan is het strand playa de Ses Illetes op het eiland Formentera een perfect alternatief. Sluit je ogen en beeld je een tropisch wit strand en kristalhelder water in, dat is playa de Ses Illetes. Het enige wat je hier hoeft te doen is relaxen, zonnen, wandelen en kennis maken met de verschillende watersporten die je hier kunt beoefenen.

 

Playa de Bolonia, Tarifa

Het zuidelijke plaatsje Tarifa is onder windsurfers al jarenlang enorm populair, dit vanwege de geweldig mooie golven en de goede windcondities. Wat veel mensen niet weten is dat ook de stranden van Tarifa, en dan met name het strand van Bolonia, erg indrukwekkend zijn. Het strand van Bolonia is immens lang, de natuur is ruig, de dorpjes vlakbij Bolonia zijn pittoresk en het mooiste van alles; het is er niet toeristisch. Geen zin om de hele dag in de zon te liggen? Bezoek dan de Romeinse ruïnes van Baelo Claudia, je hoeft niet ver te zoeken naar deze ruïnes want je vindt ze gewoon op het strand.

 

Playa de las Catedrales, Ribadeo, Galicië, España

Strandliefhebber of niet, het strand van las Catedrales en Ribadeo in Galicië is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende stranden van Spanje. Dit natuurlijke wonder ligt aan de Cantabrische Zee en is met name vanwege de diverse grotten en rotsformaties op het strand een absolute aanrader. Een tip: zorg er wel voor dat je dit strand tijdens eb bezoekt.

 

Playa de Zahara de los Atunes, Cádiz

De Spaanse provincie Cádiz, gelegen in het zuiden van Spanje, klinkt je waarschijnlijk niet helemaal onbekend in de oren. Het is namelijk de plek waar veel Spanjaarden hun zomers doorbrengen. Reden genoeg dus om ook eens een kijkje te nemen. Een aanrader is playa de Zahara de los Atunes. Dit 8 kilometer lange strand heeft namelijk alles wat je verwacht van een strand; een kraakheldere zee, wit fijn zand en weinig toeristen.

 

Playa de la Concha, San Sebastian

Dat ook het noorden van Spanje een indrukwekkende kustlijn heeft wordt duidelijk zodra je voet zet op een van Spanje’s meest spectaculaire stranden, playa de la Concha in San Sebastian. Dit strand ligt tegen de stad van San Sebastian aan en is dus perfect als je stad en strand wilt combineren. Een absolute aanrader is om tot aan El Peine del viento te lopen, hiervandaan heb je een schitterend uitzicht op het strand.

 

 

Meer informatie bij het Verkeersbureau van Spanje  of Spain.info/nl