Nieuws/Binnenland
972224
Binnenland

Hilversumse moskee tart herdenking

De Hilversumse burgemeester Broertjes probeert een lokale moskee ervan te overtuigen een Palestijnse ceremonie die op 4 mei tijdens de dodenherdenking gepland staat, te verplaatsten. Tegen de Nakba-herdenking, die volgens de organisatie de ’schaduwholocaust’ van Palestijnen aan de orde stelt, zijn ruim veertig bezwaren ingediend.

Dat vertelt een zegsvrouw van Broertjes. Op 4 mei, de Nationale Dodenherdenking, organiseert het Platform Bewust Moslim een bijeenkomst in moskee Al-Amal om de ’etnische zuivering van Palestina’ te gedenken, zoals het de vorming van de staat Israël in 1948 noemt.

Gastsprekers Abdul-Jabbar van de Ven, een bekende moslimprediker en Abou Hafs, zanger van Islamitische liederen, zijn prominente gasten tijdens de bijeenkomst.

Volgens Broertjes ligt de bijeenkomst gevoelig: „Zowel wat betreft inhoud als timing. We proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met alle belangen. Ook gaan politie en gemeente zo snel mogelijk met het moskeebestuur in overleg, onder andere over een andere datum.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop