Nieuws

Waylon biedt excuses aan

Waylon benadrukt dat hij nooit minachtend heeft gesproken over het Eurovisie Songfestival. Wel wil hij zijn excuses aanbieden voor een 'ongelukkige' uitspraak.

"Het is compleet uit zijn verband getrokken. Ik heb nooit gezegd dat het Songfestival voor mij niet belangrijk is. Ik wil er graag naartoe en we hebben er ontzettend veel zin in," zegt hij in RTL Boulevard.

Hij verklaart: "Van de week was er een persdag voor het album dat eraan zit te komen. De eerste vraag die gesteld werd was: 'wat is voor jou belangrijker, het festival of het album?'. Dus ik antwoord 'album', want daar gaat het vandaag over. En blijkbaar neem ik dan het Songfestival gelijk niet meer serieus."

"De rest heb ik niet gezegd. Alleen dat ik de acts eerder had gezien op YouTube. Ik heb een ongelukkige uitspraak gedaan over de tweedehands YouTube-fragmenten. Daar kan ik mijn excuses voor aanbieden. Maar de acts heb ik nooit afgezeken. Ik ben nooit minachtend geweest over het Songfestival of welke kandidaat dan ook," aldus Waylon.

De zanger leek maar weinig respect te hebben voor zijn concurrenten. In een interview in het AD liet hij woensdag weten het Songfestival maar een grote poppenkast te vinden. "Ik merk dat de meeste inspiratie van YouTube is gekomen," zei Waylon. "Daar hebben sommigen echt te veel naar gekeken. Er doet een tweedehands Paul Potts (een verwijzing naar de Belgische inzending, red) mee en een gozer die Bruno Mars nadoet (Denemarken, red)."