Nieuws/Binnenland
973229
Binnenland

Justitie Venlo laat Pool drie keer lopen

Notoire fietsendief krijgt vrij baan

Drie keer in een week betrapt worden op het stelen van een fiets is voor justitie in Limburg niet zo’n groot probleem. Daar kwamen agenten in Venlo deze week achter. Ze betrapten dezelfde Pool deze week tot drie keer toe op heterdaad met een gestolen fiets, maar justitie weigerde telkens om hem in de cel te gooien.

Pas toen een politiechef contact opnam met het Openbaar Ministerie met het dringende verzoek dat het voor agenten heel frustrerend is om zo te moeten werken en dat de man vastgezet moest worden, kwam het daar dan daadwerkelijk van.

Afgelopen weekend werd de Pool voor het eerst betrapt op het Stationsplein in Venlo terwijl hij een fiets stond open te breken. Tot frustratie van de agenten die hem oppakten, werd de zaak geseponeerd en kon de Pool vrijuit gaan. Dezelfde nacht nog werd de Pool opnieuw betrapt toen hij op de uitkijk stond terwijl een landgenoot met een betonschaar een fietsslot openknipte. Opnieuw seponeerde justitie de zaak.

Gisternacht zagen agenten de man fietsen en besloten hem te controleren. Wat bleek: hij reed op een gestolen fiets en had inbrekerswerktuig bij zich. „Hoewel ik een riem om mijn middel draag, is mijn broek bijna afgezakt toen ik hoorde wie ze weer hebben aangehouden”, schrijft een van de betrokken agenten op Facebook.

Met een dagvaarding besloot justitie de werkloze Pool opnieuw de straat op te sturen. Pas toen de chef van de gefrustreerde dienders duidelijk maakte dat de Pool toch echt achter de tralies moest, werd besloten hem vast te zetten. Vandaag komt hij voor de rechter-commissaris.

Het Openbaar Ministerie kon gisteren niet inhoudelijk reageren. „Maar er zal vast een aannemelijke reden zijn voor de gang van zaken”, aldus een woordvoerster.