Nieuws/Binnenland

Moordzaak Nicole van den Hurk voor de rechter

De zaak tegen de 47-jarige Jos de G. die wordt verdacht van de moord op het Eindhovense meisje Nicole van den Hurk in 1995 dient donderdagochtend voor het eerst in het openbaar bij de rechtbank in Den Bosch. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Tbs'er Jos de G. werd in januari aangehouden voor de moord en verkrachting van het toen 15-jarige meisje. Er zijn volgens de politie overeenkomsten tussen het DNA van de verdachte en sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden.

De Helmonder ontkent de moord en de verkrachting. Het DNA-spoor biedt geen enkele duidelijkheid, zegt zijn advocaat.

Het is niet de verwachting dat de verdachte zelf aanwezig is donderdag in de rechtbank. Zijn advocaat heeft een reeks onderzoekswensen en zal proberen om de verdachte vrij te krijgen.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Bijna 2 maanden later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");