Nieuws/Buitenland
973452
Buitenland

Amerikanen gedood bij ziekenhuis Kabul

Een Afghaanse politieagent heeft donderdag drie Amerikaanse medici doodgeschoten bij een ziekenhuis in het westen van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat heeft een medewerker van de Amerikaanse ambassade in Afghanistan laten weten, meldt de BBC. Twee andere buitenlanders zouden gewond zijn geraakt. In het ziekenhuis van de Amerikaanse christelijke hulporganisatie Care worden vooral vrouwen en kinderen behandeld.

Volgens de politie schoot de agent, die werkte bij een nabijgelegen controlepost, op vijf tot zes buitenlanders, toen die het ziekenhuis wilden binnengaan. De agent zou na zijn daad hebben geprobeerd zelfmoord te plegen. Het is niet bekend of hij dood is. Cure nam het ziekenhuis 7 jaar geleden over.

Tweede aanval

Het is de tweede aanval op medewerkers van een buitenlandse christelijke organisatie in Kabul dit jaar. In maart vielen de extremistische Taliban een pension aan waar mensen verbleven van een christelijke organisatie die helpt bij landbouwprojecten.

De afgelopen maanden zijn in de aanloop naar de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van begin deze maand talrijke aanslagen in Afghanistan gepleegd.