973697
Nieuws

Auto Union Museum nog paar zondagen open

Het gesloten Auto Union Museum in het Noord-Hollandse Bergen gaat nog enkele zondagen open voor liefhebbers. Het zou zomaar de laatste keren kunnen zijn dat de collectie in deze samenstelling is te bewonderen.

Het Auto Union Museum sloot in december zijn deuren na het plotselingen overlijden van eigenaar Henk Geerts. De DKW-liefhebbers laat een indrukwekkende verzameling AUto Union-geschiedenis achter. Het museum laat de geschiedenis zien van dit merk dat ontstond uit de fusie van Audi, DKW, Horch en Wanderer. Er zijn onder andere zeldzame DKW's te vinden, maar bijvoorbeeld ook één van de drie overgebleven Monsun-boten met DKW-aandrijving.

Verzoeken

Sinds de sluiting zijn er veel verzoeken binnengekomen om nog eenmaal naar de collectie te kunnen kijken en op 29 maart hebben die liefhebbers nogmaals binnen kunnen kijken. Dat beviel zo goed dat de nabestaanden in samenwerking met de museumgidsen hebben besloten het museum nog zeven zondagen open te stellen voor het publiek.

Zondagen

Op 27 april, 18 mei, 25 mei, 01 juni, 15 juni, 06 juli en 20 juli is het museum voor voorlopig de laatste keren te bezoeken. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn liefhebbers welkom. De toegang is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.