Nieuws/Binnenland
974015
Binnenland

Verrassende daghap met passie

Ze had hiervoor een baan als directiesecretaresse bij een accountantskantoor en qua boekhouding komt dit Natasja Kilerciyan als nieuwbakken ondernemer tegenwoordig heel erg goed uit. Toch staat ze het liefst in de keuken van haar bedrijf Natrik´s Cuisine, waar ze eten maakt met passie.

Het begon allemaal een jaar of twee geleden. De inmiddels populaire site thuisafgehaald.nl, waar mensen eigengemaakt eten aanbieden en afhalen, was net gestart en Kilerciyan was een van de thuiskoks van het eerste uur. Ze had veel in de horeca gewerkt en het koken van haar moeder afgekeken. „Dat was in het kader van social sharing economy en in het begin niet winstgevend, maar ik vond het ontzettend leuk om te doen’’, vertelt Kilerciyan enthousiast.

Ze werd immens populair en al gauw kreeg ze steeds meer klanten die haar zo nu en dan ook voor grotere klussen vroegen zoals verjaardagen, babyshowers en andere feestjes. ,,Dan hadden mensen zelf geen zin om te koken voor een verjaardag en werd me gevraagd of ik een Indische rendang voor vijftien personen wilde maken.’’ Het balletje begon vanaf dat moment te rollen. Kilerciyan besloot de stap te nemen en richtte haar eigen bedrijf eind vorig jaar op.

In overleg met de klant kan bijna alles. Catering, buffetten, ontbijt- en lunchbuffetten, bij mensen thuis of bij bedrijven en andere locaties. Kilerciyan gebruikt zoveel mogelijk pure en biologische producten waarvan de herkomst bekend is. Het brood bakt ze zelf, ze haalt noten van de markt en haalt haar groenten bij eigenaren van moestuinen. „Eerlijkheid en transparantie vind ik belangrijk, ik ga altijd op zoek naar de oorsprong van een product.’’

Naast catering en buffetten serveert Kilerciyan eens per week een maaltijd bij Theater De Omval in Diemen. Gasten kunnen dan eerst een hapje eten voor ze naar de film gaan. „Ik probeer me altijd te onderscheiden. Niet zomaar een daghap neer te zetten, maar ik maak graag nog een kleine verassing voor ze om te laten weten dat ik blij ben dat ze er zijn.’’

„Ik krijg hier zoveel energie van. Het voelt gewoon niet als werk en dat had ik me nooit kunnen voorstellen. Het is zo mooi om te merken dat wat je erin stopt je terug krijgt. Zelfs na een paar dagen keihard werken barst ik nog van de energie’’, vertelt de Diemense met passie. „Zelfs op mijn nachtkastje staat een kookboek, daar word ik rustiger van dan van een dramatische roman.’’