Nieuws
974129
Nieuws

Loodzware nacht Engelandvaarders

De Engelandvaarders van de Yvette II hebben de eerste nacht achter de rug van hun heldentocht. De oversteek verloopt volgens plan, maar het was wel flink afzien op het krakkemikkige bootje.

Vanuit de jachthaven van Stellendam vertrokken de Engelandvaarders van De Telegraaf gistermiddag rond de klok van vijf uur op hun bijna onmogelijke missie: het oversteken van de Noordzee richting Engeland met niets meer dan een gammel zeilbootje. Wat volgde waren enkele loodzware uren, zo laten de vijf opvarenden vanochtend weten. Het was bar  koud op de open zee en de bemanningsleden werden geteisterd door zeeziekte.

Schipper Epco Ongering en zijn bemanning laten zich echter niet afschrikken door de barre omstandigheden. Ze gaan onvermoeibaar en vol vertrouwen door. Rond 10 uur voer de Yvette II inmiddels iets voorbij Knokke. Even daarvoor passeerde het bootje een Belgisch marineschip.

De bijzondere tocht van de Engelandvaarders is een eerbetoon aan vijf Nederlandse helden die tijdens de oorlog in 1943 de oversteek maakten met een minuscuul gammel zeilbootje.

Meekijken met deze unieke tocht? Dat kan! Volg alles hier LIVE!

Lees hier meer over de tocht van de Engelandvaarders.