Nieuws/Binnenland
974766
Binnenland

Moeder van Amanda blij dat waarheid bovenkomt

De moeder van de Amanda Todd, de Canadese tiener die zelfmoord pleegde omdat ze werd afgeperst met naaktfoto's en slachtoffer werd van terreur door leeftijdsgenoten, is blij dat de waarheid nu eindelijk boven tafel komt. Een 35-jarige Nederlander is door de Canadese politie aangeklaagd omdat hij het meisje door zijn afpersingspraktijken tot zelfmoord zou hebben gedreven. Hij had haar overgehaald om voor de webcam gedeeltelijk uit de kleren te gaan.

„Ik heb altijd diep van binnen geweten dat mijn dochter mij de waarheid vertelde. We begrijpen dat dit een belangrijke ontwikkeling is maar dat het juridische proces pas net is begonnen”, verklaarde Carol Todd donderdagavond volgens The Vancouver Sun. „Amanda's verhaal en de dingen waar ze tegen op moest boksen, hebben velen in de wereld geraakt.”

Carol Todd is nu fervent voorvechtster van strengere veiligheidscontroles op sites als Facebook en andere sociale media. Amanda's vader prees de inzet van de Canadese politie. „Ik ben gewoon heel blij dat we een verdachte hebben gearresteerd, hopelijk kunnen we er wat gerechtigheid uit krijgen.”