Nieuws/Binnenland
975578
Binnenland

'Miljoenenfraude door lab voor natuurartsen'

Twee directeuren van een medisch laboratorium zijn dinsdag opgepakt door de fiscale opsporingsdienst FIOD. Ze worden ervan verdacht zorgverzekeraars voor miljoenen euro's te hebben opgelicht. Tussen 2007 en nu hebben de verdachten 9,5 miljoen euro ontvangen van zorgverzekeraars, na het declareren van bloedonderzoek.

„Ze worden ervan verdacht dat ze zichzelf verrijkt hebben met dat geld”, aldus een woordvoerster dinsdag. „Hoe dat precies is gebeurd, is onderwerp van onderzoek.”

Bloedonderzoek wordt alleen maar vergoed als het gedaan wordt in opdracht van een reguliere arts. Dat was hier niet het geval: alternatieve en natuurartsen bestelden de onderzoeken, maar de verdachten deden het voorkomen alsof dat door reguliere artsen gebeurde, stelt de FIOD. Die denkt dat de declaraties bewust vervalst zijn.

De verdachten zijn een man van 74 uit Vlissingen en een man van 69 uit de omgeving van Utrecht. De FIOD heeft beslag laten leggen op de administratie, bankrekeningen, een auto en een luxe camper.