975606
Binnenland

Verdachte Gemertse belegger komt vrij

De 49-jarige beleggingsadviseur Rob van den B. uit Gemert die wordt verdacht van oplichting van tientallen beleggers komt woensdag vrij. De rechtbank in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald, omdat zijn strafzaak waarschijnlijk nog lang gaat duren.

Van den B. werd in oktober aangehouden. Het Openbaar Ministerie zegt dat hij zonder vergunning vanaf 2009 ongeveer 9 miljoen euro heeft opgehaald bij beleggers. Het vermoeden bestaat dat enkele miljoenen niet zijn geïnvesteerd maar zijn besteed aan privéuitgaven.

De rechtbank bepaalde dinsdag dat zeventien beleggers de komende tijd worden verhoord. Ook worden de contactpersonen van Rob van den B. bij de online brokers BinckBank en IG Markets op verzoek van de verdediging gehoord.

Advocaat Arthur van der Biezen legde dinsdag uit dat de verdachte ontkent dat hij heeft gefraudeerd. Er is volgens hem wel degelijk serieus gehandeld en substantieel belegd maar helaas verlies geleden. De betrokken bankmedewerkers kunnen volgens hem uitleggen dat er wél is belegd en dat er vertrouwen was in Rob van den B.

Gedupeerde Theo Haerkens reageerde dinsdag verontwaardigd op de vrijlating. „Bizar. Complete families zijn geruïneerd. Er staat jaren gevangenisstraf op oplichting maar hij komt na een half jaartje vrij door een trucje van een advocaat.”