Nieuws/Binnenland
975658
Binnenland

Diplomatiek speelt grote rol in nieuwe Star Trek-game

In het nieuwe Star Trek-spel Timelines zal het niet alleen maar draaien om het afvuren van photon torpedo's en phasers, maar zal er ook diplomatiek gedacht moeten worden om missies uit te spelen. Dat heeft directeur Jon Radoff van ontwikkelaar Disruptor Beam tegenover Polygon.com gezegd.

In de game stelt de speler de bemanning van een eigens sterrenschip samen om vervolgens het universum te verkennen en her en der missies uit te voeren. Hoewel voorgaande Star Trek-spellen vooral gericht waren op het actie-aspect van de films en series, zal in Timelines de diplomatieke optie ook vaak een mogelijkheid zijn.

"Hetis iets waar in het verleden veel Star Trek-spellen last mee hebben gehad. Mensen zijn steeds een beetje teleurgesteld in veel van deze games omdat ze meestal weer een gevechtssimulator worden. Dat is niet wat wij willen doen," aldus Radoff.

Disruptor Beam was eerder verantwoordelijk voor Game of Thrones: Ascent, waarin het verhaal ook een grote rol speelt. Het is nog niet bekend wanneer Star Trek: Timelines uitkomt.