Nieuws
975726
Nieuws

Verkoop consumentenelektronica trekt aan

De Nederlandse detailhandel heeft in februari iets meer (0,1 procent) omzet geboekt vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral de winkels in consumentenelektronica (plus 9 procent) en doe-het-zelfartikelen (plus 5 procent) zagen hun omzet sterk toenemen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

„Voor de winkels in consumentenelektronica was dit de eerste omzetstijging sinds september 2012, voor de doe-het-zelfwinkels zelfs sinds januari 2012”, meldt het statistiekbureau. Ook de textielsupermarkten wisten meer om te zetten dan een jaar geleden. De verkopen van de winkels in huishoudelijke artikelen, kleding, woninginrichting en drogisterijen liep daarentegen terug.

In totaal vielen de prijzen van de detailhandelszaken 0,3 procent lager uit, terwijl het verkochte volume 0,4 procent was toegenomen.

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden 0,6 procent meer omzet. Zowel de supermarkten als speciaalzaken kenden een marginale omzetstijging. Postorderbedrijven en internetwinkels zagen hun omzet met 6 procent toenemen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop