Nieuws/Binnenland
975793
Binnenland

Vermiste kitesurfer gevonden

Reddingswerkers hebben maandagavond twee surfers gevonden in de Noordzee, op zo'n 9 kilometer van de kust van Voorne-Putten. Een van de surfers had het bewustzijn verloren, de ander was amper aanspreekbaar. Ze worden met een helikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht, meldden de Kustwacht en de KNRM.

Met helikopters, boten, auto's en een vliegtuig werd al uren gezocht. De zoektocht richtte zich op één vermiste kitesurfer. Hij was 's middags samen met een vriend het water op gegaan en niet meer teruggekomen. De vriend sloeg alarm nadat hij een tijd tevergeefs had staan wachten op het strand.

Tijdens de zoekactie ontstond verwarring, vertelde een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) achteraf. Eerst werd een plank gevonden die niet van de vermiste surfer was. „Toen de reddingsboot van Stellendam de eerste surfer vond, bleek hij niet aan het signalement van de vermiste man te voldoen. Dat was wel echt bizar”.

De surfer naar wie in eerste instantie werd gezocht, lag dichtbij de ander in het water. Wat er precies is misgegaan is onduidelijk. Beide mannen hebben uren in het koude water gelegen en raakten ernstig onderkoeld.