Nieuws/Binnenland
975844127
Binnenland

Aanwezigen beboet

Politie betrapt jonge feestvierders na anonieme tip

ANGERLO - De Gelderse politie heeft vrijdagavond een eind gemaakt aan een illegaal feest in Angerlo bij Arnhem. Zo’n twintig feestende jongeren werden op de bon geslingerd. Ook elders vrijdag werden samenscholingen en feesten ontzet.

De politie kwam het feest op het spoor na een anonieme tip.

Alle aanwezigen kregen een boete. „We hebben daarmee voorkomen dat het een groter feest werd. We zullen de locatie de komende uren in de gaten blijven houden”, meldt de politie Gelderland op Twitter. Om welke locatie het precies gaat, wil de politie niet zeggen.

In Dordrecht kregen 19 jongeren een bon die waren samengekomen bij een skatebaan onder de Zwijndrechtse brug. Ze maakten zich volgens de politie schuldig aan samenscholing, het drinken van alcohol op straat en wildplassen.

Woensdag bekeurde de politie in Rotterdam nog elf mannen en vrouwen tussen de 20 en 22 jaar, die zich niets aantrokken van de coronaregels. Ze waren aan het feesten in een huis aan het Achterharingvliet. Buren hadden geklaagd over luide muziek. De geluidsinstallatie is meegenomen omdat agenten op hetzelfde adres eerder in de week ook al hadden moeten ingrijpen vanwege geluidsoverlast.

Besmettingen

De laatste tijd is de politie vanwege het coronavirus extra alert op illegale feesten en andere activiteiten waarbij veel mensen samenkomen. De meeste besmettingen vinden vermoedelijk plaats op (thuis)feestjes en familiebijeenkomsten. Het aantal bezoekers dat ’dringend geadviseerd’ wordt thuis (binnen en buiten) maximaal te ontvangen is daarom eerder teruggebracht tot drie personen per dag, kinderen onder de 13 jaar niet meegerekend.

Tips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952