Nieuws
975872
Nieuws

Paulson meldt belang in KPN

Paulson & Co. heeft een kapitaalbelang en stemrecht in KPN opgebouwd. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Paulson heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 4,54 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van Paulson in KPN terug te vinden in de archieven van de toezichthouder. Als hun belang boven of onder een drempelwaarde komt, te beginnen bij 3 procent, moeten beleggers dat melden.

Vorige week trok KPN preferente aandelen in die goed waren voor bijna de helft van het stemrecht. Die stukken waren uitgegeven aan een beschermingsstichting om het concern te behoeden voor een overname door het Mexicaanse América Móvil. Daardoor veranderden de eigendomsverhoudingen. Het is niet duidelijk of Paulson daarvoor al een klein belang had in KPN, dat de investeerder onder de huidige regelgeving niet hoefde te melden.

John Paulson

Paulson was donderdag niet direct bereikbaar voor een toelichting. Het in New York gevestigde investeringsfonds werd in 1994 opgericht door de vermaarde hedgefondsmanager en miljardair John Paulson. Zijn investeringsfonds pleitte in 2006 en 2007, samen met Centaurus, voor het opsplitsen van Stork.

KPN liet weten kennis te hebben genomen van het belang van Paulson en gaf verder geen commentaar. Het aandeel noteerde donderdag omstreeks 14.50 uur 1,5 procent lager op 2,47 euro.