Nieuws/Binnenland
975880
Binnenland

American Airlines: veiligheid belangrijkste

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft maandag gereageerd op de geruchtmakende tweet van het een 14-jarig meisje uit Rotterdam. „De veiligheid van onze passagiers is onze prioriteit nummer 1. We nemen veiligheidskwesties zeer serieus en werken samen met de autoriteiten van geval tot geval”, aldus een verklaring aan Amerikaanse media.

Het meisje, QueenDemetriax op Twitter, schreef aan de maatschappij: „Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.” American Airlines was snel met een antwoord: „Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en andere gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven.”

Toen de twitteraarster zich maandag op het bureau in Rotterdam meldde werd ze aangehouden. Haar actie trekt wereldwijd aandacht. Zondag kreeg ze er in korte tijd vele duizenden volgers bij, vanwege haar dreigtweet en de reeks tweets waarin ze daarna om vergiffenis vroeg. Haar account op Twitter is geblokkeerd.