Nieuws/Binnenland
975881
Binnenland

Speurders stoppen met zoeken bergen Boquete

De Panamese reddingsbrigade Sinaproc gaat niet meer zoeken in de bergen rond Boquete naar de twee vermiste Nederlandse vrouwen. „Als ze daar waren, dan hadden we ze al gevonden”, zei woordvoerder Elmer Quintero maandag over het natuurgebied in het westen van Panama. Daar zouden de twee vrouwen, Lisanne Froon en Kris Kremers, op 1 april een wandeling zijn gaan maken. Ze zijn sindsdien spoorloos.

Quintero beklemtoonde dat de politie en recherche de zaak blijven onderzoeken. Maar het uitkammen van het natuurgebied door Sinaproc is echt voorbij. Hij sloot uit dat de twee vermisten nog in het gebied zijn dat uitgebreid en diverse malen is doorzocht. Afgelopen week vreesde de chef van Sinaproc, Arturo Alvarado, ook al dat ze er geen spoor van de twee zouden vinden. Maar president Ricardo Martinelli beval de zoektocht in de natuurgebieden te intensiveren.

In de streek wordt ook naar de twee vrouwen gezocht door vrijwilligers, met name door een soort buurtwacht van buitenlandse bewoners van Boquete. Voor zover bekend heeft het politieonderzoek nog geen enkel aanknopingspunt aan het licht gebracht. Froon en Kremers zouden zijn gaan wandelen en niet de bedoeling hebben gehad lang weg te blijven. Hun verdwijning werd de volgende dag, 2 april, opgemerkt.