Nieuws/Binnenland
975888
Binnenland

Toch aangifte tegen 'bierflesjesgooier' DWDD

Vereniging de Zonnebloem doet alsnog aangifte tegen verslaggever Erik Dijkstra, die afgelopen weekend vanaf een balkon in Amsterdam een bierflesje naar een rondvaartboot smeet. Hoewel 'Jakhals Erik' van tv-programma De Wereld Draait Door zijn excuses heeft aangeboden en de vereniging die heeft geaccepteerd, vindt de Zonnebloem het belangrijk dat het incident goed wordt onderzocht.

Een aangifte is daarvoor noodzakelijk, legde een woordvoerder maandag uit. „We hebben gewikt en gewogen. Onze passagiers moeten zeker zijn van hun veiligheid, dat is het belangrijkste”, aldus de woordvoerder.

Dijkstra smeet baldadig een bierflesje van het balkon van een Amsterdams grachtenpand. Hij deed dat tijdens een interview met zanger Till Lindemann van de Duitse band Rammstein.

Lindemann vraagt in het filmpje eerst grappend of hij zijn bierflesje op de passerende rondvaartboot mag gooien. Niet hij, maar de verslaggever voert het plan vervolgens uit. Het aluminium flesje raakt de boot en mist op een haar na het open dak waar de opvarenden, mensen met een lichamelijke beperking, onder zitten.

Achteraf noemt Dijkstra zijn actie dom. Hij heeft de Zonnebloem aangeboden om een aantal dagen vrijwilligerswerk te komen doen. De vereniging stelt dat op prijs.