Nieuws/Binnenland
975893
Binnenland

Zoektocht 'minder intensief'

De zoektocht naar de twee in Panama vermiste jonge Nederlandse vrouwen wordt minder intensief. Panamese media meldden dit maandag, nadat de speurders geen enkel spoor van Lisanne Froon en Kris Kremers hadden aangetroffen. De twee verdwenen op 1 april waarschijnlijk rond het plaatsje Boquete, circa 300 kilometer ten westen van de hoofdstad Panama. De twee zouden zijn gaan wandelen in de natuur rond Boquete.

De routes die ze konden nemen, zijn allemaal meer dan eens nagegaan. Chef Arturo Alvarado van de dienst Sinaproc, die voorop liep in de zoektocht, beklemtoonde maandag dat de autoriteiten de streek wel in de gaten blijven houden. Hij had de media al gezegd dat „alles is uitgekamd op alle manieren die hier nationaal en internationaal gebruikelijk voor zijn. „We kunnen dit niet nog een keer doen omdat we uitsluiten er nog een spoor te vinden”, zei Alvarado volgens de krant Estrella de Panamá.

Afgelopen week vreesde de chef van Sinaproc ook al dat ze geen spoor van de twee zouden vinden. Maar president Ricardo Martinelli beval de zoektocht te intensiveren.