Nieuws/Binnenland
975897
Binnenland

EVENEMENT

Koninklijke gast in Kampen

Op 19 april is het 20 jaar geleden dat de sierlijke driemaster de Stedemaeght door ZM Koning Willem Alexander in gebruik werd genomen voor luxe dagtochten.

Het bijzondere schip viert dit jubileum tijdens het Paasevenement Sail Kampen aanstaand weekend met een feestelijke kortingsactie. De statige Stedemaeght werd in 1926 in Oslo in de vaart genomen als snelle walvisjager. Na 20 jaar werd het schip omgebouwd om als vrachtvaarder dienst te gaan doen. In 1991 is het schip naar Nederland gehaald en omgebouwd tot een prachtige driemasterbark.

Luxueus

In 1994 nam Willem Alexander het schip  in gebruik. Ook onze toenmalige Koningin Beatrix ging ter gelegenheid van haar  25-jarig regeringsjubileum aan boord. Tegenwoordig vaart de Stedemaeght als het meest luxueuze schip over het IJsselmeer en wordt het door Naupar verhuurd als bijzondere locatie voor indrukwekkende relatiemarketing evenementen, personeelsuitjes, spetterende jubileumfeesten en majestueuze bruiloften. De Stedemaeght, met haar stijlvolle interieur en kersenhouten betimmering, biedt plaats aan 160 daggasten.