Nieuws/Binnenland
975900
Binnenland

EVENEMENT

Nederlandse maritieme kunst in New York

Gallery Maritime is afgelopen week in New York neergestreken met de expositie Dutch Light Sails to NY van Nederlandse zeeschilders.

Met meer dan 100 bijzondere schilderijen en sculpturen werd afgereisd naar Sailors Snug Harbor, De kunstexpeditie werd samen met Stichting Maritime Art & Design (MAD) Middelburg georganiseerd.

Vorstelijk

De plaats in New York is niet zomaar gekozen. Tot 1976 genoten bejaarde en gehandicapte zeelui een vorstelijke verzorging op het Amerikaanse Snug Harbor. De financiering daarvan werd al die tijd door fundraising bijeengebracht. En, dankzij de inspanning van Jacky Kennedy, behield het landgoed zijn gebouwen, omliggende parken en tuinen en bleef het uit handen van projectontwikkelaars.

Impressie

Dutch Light Sails is nog tot en met 9 mei te bezoeken. Voor meer info: www.maritime-art-design.nl. Voor wie de expositie moet missen: in de Middelburgse gallerie is voor € 5 de catalogus te verkrijgen met al het werk. Verder is in de gallerie op dit moment de expositie Vuurtoren en Zeeschepen nog tot en met 24 mei 2014 te bezichtigen. Voor meer informatie, en een impressie van de fraaie collectie: www.gallerymaritime.com