975908
Binnenland

Nederlanders eten 35 miljoen eieren met Pasen

Tijdens de paasdagen tikken Nederlanders ongeveer 35 miljoen eitjes. Dat is volgens de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (ANEVEI) ruim twee eieren per persoon in het hele paasweekend.

Normaal ligt de consumptie van eieren op gemiddeld twee per week. Vorig jaar aten we in totaal 195 stuks per persoon. Vergeleken met 2012 is dat een toename van drie eieren per Nederlander.

In 2000 lag de consumptie nog op 180 stuks. Ieder jaar eten Nederlanders een eitje meer en dat komt volgens de vereniging door het steeds betere imago van eieren. Het product wordt als voedzaam en gezond gezien.

Gekleurde paaseieren zijn langzaam aan een opmars bezig, weet een woordvoerster van de vereniging. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het gekleurde en dus al gekookte ei booming business. „Waarschijnlijk moeten wij in Nederland nog wennen aan een kleurrijk ei”, aldus de woordvoerster.