Nieuws
975952
Nieuws

Duitse reiziger snel geïrriteerd

Niet alleen wij, maar ook Duitsers, raken geïrriteerd door Duitse toeristen die 's morgens vroeg al bedjes 'reserveren'. Uit een recent onderzoek blijkt verder dat Duitsers zich ook snel ergeren aan hun partner, hotel-eten, Russen, te vroeg opstaan en luidruchtige kinderen.

Volgens het onderzoek van de reissite ab-in-den-urlaub.de bevindt meer dan driekwart van de Duitsers op vakantie zich 'op het randje'. Onze Oosterburen, als land goed voor zeventig miljoen vakanties per jaar, zijn verre van relaxed tijdens hun vrije tijd.

Duitsers op vakantie raken snel geïrriteerd, waarvan veertien procent door andere toeristen. Vooral Russen, Chinezen, Britten en langenoten blijken hen goed op de zenuwen te werken.

Reispartner

Toch is de eigen reispartner het vaakst de pineut. Maar liefts 58 procent valt uit tegen een familielid of vriend waarmee hij of zij op pad is.

Hotelmaaltijden zijn voor 35 procent een reden om geïrriteerd te raken en 21 procent kan luidruchtige kinderen tijdens de vakantie niet uitstaan. Negen procent wordt er niet goed van als landgenoten 's morgens vroeg al de beste bedjes bij het zwembad of op het strand hebben 'toegeëigend' met hun handdoeken.