Nieuws/Buitenland
975954
Buitenland

Leugen Schettino over oorzaak ramp Concordia

Francesco Schettino, de kapitein van rampschip Costa Concordia, wilde een leugen naar buiten brengen over de oorzaak van de averij. Dit verklaarde de chef van het crisisteam van rederij Costa Crociere, Roberto Ferrarini, maandag voor de rechtbank in het Toscaanse Grosseto.

In eerste instantie had Schettino de waarheid tegen Ferrarini gezegd: hij was te dicht langs de kust van het eiland Isola del Giglio gevaren en daarom op een rots gebotst. Daarna wilde hij ervan maken dat een stroomuitval de oorzaak van de ramp was geweest. Dat verhaal wilde hij de onderzoekers van de Italiaanse overheid opdissen, aldus Ferrarini volgens persbureau ANSA. „Ik was daar tegen, ik werd woedend.” Hij wilde niet meewerken aan een „versie van de feiten die anders is dan de werkelijkheid”.

Bij de ramp kwamen in januari 2012 32 mensen om het leven. Dockwise, een dochteronderneming van het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis, kreeg in oktober de opdracht het schip weg te slepen. Dat gebeurt naar verwachting in juni.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop