Nieuws
975956
Nieuws

'Imtech moet personeelschef 1,8 mln betalen'

Imtech moet zijn personeelschef Jos Graauwmans een ontslagvergoeding van 1,8 miljoen euro betalen omdat het bedrijf hem tegen zijn zin wilde ontslaan. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van processtukken die het in handen heeft.

Graauwmans was al sinds 1989 in dienst van bedrijvenholding Internatio-Müller, de voorloper van Imtech. Hij leek de fraudeaffaires van afgelopen periode goed te doorstaan en werd begin 2013 zelfs benoemd tot tijdelijk topman van Imtech Deutschland, om daar, met succes, orde op zaken te stellen. Volgens RTL bleek Imtech daarna toch van Graauwmans af te willen omdat hij medeverantwoordelijk was voor de benoemingen van het vorige, falende, management.

Het hoofd personeelszaken stapte echter naar de rechter met de eis voor een ontslagvergoeding van 2 miljoen euro. De rechter ging mee in zijn argument dat hij ook binnen het 'nieuwe' Imtech goed functioneerde, zijn werk in Duitsland met succes had verricht en wees hem een vergoeding van 1,8 miljoen euro toe.

Een woordvoerster van Imtech bevestigde maandag dat Graauwmans uit dienst is bij Imtech, maar zei dat het bedrijf geen commentaar geeft over individuele (ex-)medewerkers. Over een eventuele vertrekregeling wilde zij evenmin iets zeggen.