Nieuws/Binnenland
976019
Binnenland

'Nederlandse' tiener doet zich voor als terrorist

Een meisje (14) zweet peentjes nadat ze zich zondag op Twitter voordeed als terrorist. Het meisje krijgt mogelijk bezoek van de FBI, omdat ze dreigde een vliegtuig van American Airlines op te blazen.

Het meisje komt volgens The Daily Mail uit Nederland en twitterde vanaf haar account @QueenDemetriax_ naar het account van American Airlines: 'Hallo, mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van Al Qaida en op 1 juni ga ik iets groots doen.' De luchtvaartmaatschappij reageerde op het bericht door terug te tweeten: 'Sarah, we nemen deze bedreigingen uiterst serieus. Je IP adres en verdere details worden doorgestuurd naar de FBI'.

Grapje

Na dit antwoord brak de paniek uit bij Sarah en liet ze de maatschappij weten dat het slechts om een grapje ging. Hoewel ze meerdere excuus-tweets verstuurde, reageerde American Airlines daar niet meer op.

De actie van Sarah bleef niet onopgemerkt. Het antwoord van American Airlines werd meer dan duizend keer geretweet en 30.000 twitteraars sloten zich aan op haar account, dat inmiddels uit de lucht gehaald is.