Nieuws/Binnenland
976035
Binnenland

Uitvinding tegen enkelverzwikking

Startup EXO-L lanceert maandag een nieuwe vinding voor de vele mensen die regelmatig een enkel verzwikken. De EXO -L is een op maat gemaakte kunstenkelband, die voorkomt dat het gewricht zwicht, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Het product wordt gepresenteerd tijdens het YES!Delft Network Event.

Zo'n zeshonderdduizend Nederlanders verstuiken elk jaar een enkel. De kans op herhaling is groot. Bij het verzwikken van de enkel knakt de voet meestal naar binnen, waardoor de band aan de buitenkant van het gewricht uitrekt en soms zelfs scheurt. De pijnlijke blessure wordt tot nu toe meestal behandeld met een brace of tape om stabiliteit terug te winnen.

"De huidige methoden om verzwikken te voorkomen, zoals bijvoorbeeld het tapen en het dragen van een brace, leggen beperkingen op óf zijn ongemakkelijk in gebruik. EXO-L ondersteunt je enkel op een natuurlijke, anatomische manier, waardoor je enkel wordt beschermd maar tegelijkertijd je normale bewegingsvrijheid wordt behouden", zegt prof. Dr. Geert-Jan Kleinrensink, hoogleraar Anatomie, Erasmus MC.