Nieuws/Binnenland
976036
Binnenland

Nog geen deal over extra budget zorg

Coalitie en oppositie hebben ook maandag nog geen deal weten te bereiken over extra budget voor de zorg. Dat bleek na overleg tussen de top van het kabinet en de fractievoorzitters van de regeringspartijen VVD en PvdA en de ' bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Volgens PvdA-fractievoorzitter Samsom wordt de wens om extra geld vrij te maken voor zorg breed gevoeld. „Maar hoeveel en onder welke condities, daarover zijn wij het nog niet eens.”

Maandagavond wordt verder gepraat. Eerst praten de financieel woordvoerders met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën en daarna sluiten ook de fractievoorzitters en premier Mark Rutte weer aan. Ook staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) meldt zich waarschijnlijk weer bij het overleg. Van Rijn wil zo snel mogelijk duidelijkheid; de plannen voor de langdurige zorg komen volgende week in de Tweede Kamer.

Of de partijen het vanavond eens worden, houden Arie Slob (ChristenUnie), Halbe Zijlstra (VVD) en ook Van Rijn in het midden. „We praten vanavond verder. Er zijn veel punten te bespreken”, zegt Zijlstra.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop