Nieuws
976040
Nieuws

Blog: Koud kunstje

Tentdag

Het stormt buiten zo hard dat we in de tent blijven. Gisteren was het al behoorlijk zwaar met een wind die in je gezicht snijdt en vandaag is het nog een tikje erger.

Naam: Bernice Notenboom

Beroep: avonturier/filmmaker/schrijver

Relatie: nee

Kinderen: nee

Favoriete website: EarthNullschool.net

Echte vrouwelijke eigenschappen: dure gezichtscreme en make-up van Sisley, sieraden, vrouwelijke outdoorkleren in frisse kleuren

-----------------------------------------------------------

Alle kilometers die we gisteren hebben gelopen zijn voor niets geweest. Het ijs drijft terug naar de Noordpool en naar het oosten. Momenteel drijven we 1 km per uur naar het noorden, dat is 24 kilometer per etmaal. Niet tegenop te lopen!

Wat doe je op een tentdag? Je haar wassen? Vergeet het maar bij -30c! Hoewel ik het na 11 dagen al helemaal niet meer merk. Mijn haar is vet, maar niet vies, want er is geen enkele bacterie.

10 dagen met 1 onderbroek

Mijn onderbroek verwisselen dan maar? Dat kan. Ik heb er 4 bij me; voor iedere 10 dagen een nieuwe. Ook dat went. Hygiëne is belangrijk, maar omdat je nauwelijks zweet, maakt het niet zoveel uit of je iedere dag in dezelfde kleren loopt.

Luxe

Mijn enige luxe is deodorant, toch iets van een geurtje onder de oksels. Ik heb verder 60 whipes bij me, eentje per dag die ik eerst met mijn handen moet opwarmen omdat ze altijd bevroren zijn.

Daarna smeer ik mijn gezicht in met een lekkere vette creme tegen de kou en wind. Ik probeer geen enkel stukje huid bloot te stellen aan de arctische elementen. Dat zou zonder meer bevriezingen en littekens betekenen.

Ik naai het bont op mijn muts ook nog wat strakker rond mijn gezicht, drink nog een kop koffie en schrijf in mijn dagboek. We drogen alles zoveel mogelijk boven het oventje zodat we er hopelijk morgen weer met nieuwe energie tegenaan kunnen.

Volg de Arctic March van Bernice en haar twee collega's ook via Twitter en Facebook