Nieuws
976046
Nieuws

Ophef om app voor slanke selfies

Er is ophef ontstaan rond een nieuwe app voor de iPhone waarmee gebruikers zelfportretten kunnen aanpassen zodat ze er slanker uitzien. Volgens critici zou de app, SkinneePix, voor een slecht zelfbeeld kunnen zorgen.

Na het maken van een selfie met de app is het mogelijk om vijf, tien of vijftien pond 'af te slanken'. De app is volgens de makers bedoeld als motivatie voor gebruikers te dienen om te gaan sporten. "Het is een goede motivatie om van de bank te komen, de tv uit te zetten en een stukje te gaan lopen," aldus Robin Philips van ontwikkelaar Pretty Smart Women.

Critici stellen echter dat de app bij gebruikers - en dan voornamelijk jonge vrouwen en meisjes - voor een slecht zelfbeeld zorgt. Door te zien hoe ze er uit zouden zien als ze magerder zouden zijn, zou het kunnen bijdragen in de ontwikkeling van anorexia of boulimia.

De makers spreken dit echter tegen. "Ik denk dat als iemand al heel dun is en de app meteen op vijftien pond zet, dan is dat misschien niet heel handig, maar dat zouden ze ook in Photoshop kunnen doen," zo stelt oprichtster Susan Green van Pretty Smart Women.