Nieuws/Binnenland
976066
Binnenland

Van vorst naar paaswarmte

Het wordt een week van uitersten in het weer. Medio deze week kan het in de nacht aan de grond lokaal matig vriezen tot beneden de min 5 graden.

Tegen de Pasen krijgen we mogelijk te maken met zeer fraai lenteweer en temperaturen tot 20 graden of meer! De kou spitst zich vooral toe op de nacht van dinsdag naar woensdag. Onder een heldere hemel en bij windstille condities kan het zeer sterk afkoelen. Lokaal gaat het kwik onderuit tot rond het vriespunt maar aan de grond kan het volgens Weeronline.nl 5 graden of meer gaan vriezen. Slecht nieuws dus voor bloemen en planten. Bovendien is het vandaag en morgen fris met 10-12 graden overdag en vallen vandaag nog enkele buien.

Vanaf woensdag klaart het weer sterk op. We krijgen te maken met hogedrukinvloed. De wind gaat naar het noordoosten en de temperaturen schieten omhoog. Het wordt droog en gaandeweg de week steeds zonniger. Vanaf woensdag loopt de temperatuur op naar 15-17 graden, de dagen erna stijgt het kwik verder.

In het Paasweekeinde zou het mogelijk fraai tot zeer fraai weer kunnen worden met maxima rond 20 graden, landinwaarts mogelijk enkele graden hoger. Later neemt de kans op een onweersbui toe.