Nieuws
976076
Nieuws

Niet voor kappers: Corvette Z06 Convertible

Dit is de Corvette Z06 Convertible, een cabrio met ruim 625 pk. Je kapsel weet niet wat het overkomt.

Krachtcentrale

De Corvette Z06 Convertible zit qua vermogen op het niveau van echte supercars als de Mercedes-Benz SLR McLaren. Ruim 625 pk heeft Chevrolet tot nu toe opgegeven. Het is nog niet bekend wat het precieze vermogen van de productieauto zal zijn, maar we zullen niet verbaasd kijken als het daar nog net wat overheen gaat. Het koppel van de Z06 ligt ruim boven 860 Nm. Dat zijn 80 Nm's meer dan de eerder genoemde SLR.

Aluminium

De Z06 Convertible is ongeveer net zo zwaar als de coupe. De auto heeft dus geen zware verstevigingen die veel andere cabriolets wel hebben. Dan moet je niet denken dat hij daarom minder presteert van de dichte versie.

Kapsel vernietigen

Het dak kan geopend worden tot snelheden van 50 km/h. Aangezien het dak niet opent in 2 seconden, lijkt het ons verstandig om het dak te openen voordat je de 0-100 km/h uitprobeert. Die moet in minder dan 4 seconden geklaard zijn. De officiële cijfers zijn nog niet bekend, net als de topsnelheid. Wij schatten dat die boven de 300 km/h ligt. Dan heeft je kapsel inmiddels wel een grondige restyling ondergaan.

AUTOVISIE TV REED ONLANGS MET DE NIEUWE - NORMALE - CORVETTE. BEKIJK DE VIDEO HIERONDER!