Nieuws/Binnenland
976087
Binnenland

Zzp’ers krijgen premie terug

Verzekeraars trekken miljoenen euro’s uit om zelfstandigen die jarenlang teveel premie hebben betaald voor hun arbeidsongeschiktheidspolis, te compenseren.

Dat meldde RTL Nieuws vrijdag Veel verzekerden die met een relatief lage premie naar meerjarige contracten gelokt, werden daarna geconfronteerd met soms zeer forse premieverhogingen, onder andere bij zelfstandigen die zwaar lichamelijk werk verrichten.

In sommige gevallen ging het om tientallen procenten meer premie per jaar. Destijds waren de verzekeraars van mening dat dit geoorloofd was, maar daarvan zijn ze nu teruggekomen, blijkt uit een reactie van Nationale Nederlanden. De nieuwsrubriek zegt een brief in handen te hebben van de verzekeraar waarin die zijn tussenpersonen instrueert premieverhogingen van 2012, 2013 en 2014 in te trekken en het teveel betaalde terug te geven. Ook Allianz zou voorbereidingen treffen om premie terug te betalen, terwijl Aegon en Interpolis de zaak nog onderzoeken. Generali zou er vooralsnog vanuit gaan geen onterechte premieverhogingen te hebben doorgevoerd.