Nieuws/Binnenland
976097
Binnenland

Schippers en Van Rijn bij begrotingsoverleg

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn zijn maandagochtend aanwezig bij het coalitieoverleg over de begroting voor volgend jaar. Er is nog geen akkoord over extra geld voor de zorg.

„Over geld praten is altijd lastig”, zei Van Rijn bij binnenkomst bij het ministerie van Financiën voor het overleg waarbij ook premier Mark Rutte, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, vicepremier Lodewijk Asscher en de fractievoorzitters Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) aanwezig zijn. „Eerst maar eens kijken of er geld is”, zei Zijlstra.

De regeringscoalitie sprak vorige week ook al meermalen met de ' bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over extra geld voor de zorg. Partijen zijn het er over eens dat de overheveling van zorg van rijk naar gemeenten extra geld behoeft, maar hoeveel en of dat voor enkele jaren genoeg is of structureel geld moet zijn, daarover is nog geen akkoord. PvdA en ChristenUnie willen het liefst 200 tot 250 miljoen euro structureel extra. VVD, D66 en SGP zijn er niet van overtuigd dat dat nodig is.

De oppositiefractievoorzitters Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP) sluiten om 11.30 aan bij het overleg op Financiën.