Nieuws/Binnenland
976199
Binnenland

Drukte op wegen rond ArenA

Het is zondag druk op de wegen rond de Amsterdam ArenA. Ajax kan daar zondag landskampioen worden, dus zijn meer mensen dan gebruikelijk op weg naar het stadion. Daar komt bij dat er aan de weg wordt gewerkt.

De binnenring van de A10 is dit weekeinde afgesloten tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Amstel. Daardoor loopt het verkeer op meerdere plekken vast, aldus ANWB en de VerkeersInformatieDienst. Zo stond zondagmiddag ongeveer 10 kilometer file op de A1 tussen Naarden en het knooppunt Diemen. Daardoor liep het verkeer vast op de A6 vanuit Almere. Wie richting Amsterdam wil rijden, kan het beste omrijden via Utrecht, over de A27, de A12 en de A2.

Op de A9 stond enkele kilometers file tussen knooppunt Diemen en de afslag Amsterdam-Zuidoost, vlakbij de Amsterdam ArenA.

Ajax speelt vanaf 16.30 uur tegen ADO Den Haag. Tegelijkertijd trapt Feyenoord af bij PSV. Ajax kan de titel pakken als Feyenoord punten verspeelt. Als dat gebeurt, wordt de ploeg aan het begin van de avond gehuldigd naast de ArenA. Het is niet bekend hoeveel mensen tot nu toe in Amsterdam zijn voor de wedstrijd en de mogelijke huldiging.

De sfeer in de stad is gemoedelijk. Op het Leidseplein in Amsterdam hebben inmiddels een paar honderd mensen zich verzameld.