Nieuws
976200
Nieuws

Top 6: Kleine steden met een eigen vliegveld

Natuurlijk hebben metropolen van het kaliber van Londen, Parijs of Berlijn een enorme aantrekkingskracht, maar een uitstapje naar een kleinere stad kan ook ontzettend leuk zijn. Deze zes stadjes  zijn verrassend veelzijdig en hebben bovendien een eigen vliegveld, waardoor je er zó naar toe reist.

Ohrid, Macedonië

45.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Brussel

Het 'Jeruzalem van de Balkan' telt 365 kerken – eentje voor elke dag van het jaar. De rijke historie, de ligging aan het Meer van Ohrid en de gastvrijheid zijn slechts enkele van de vele positieve kenmerken van deze Macedonische verrassing.

 

 

Brindisi, Italië

90.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf o.m. Amsterdam en Eindhoven

Brindisi was vooral vroeger een belangrijke havenstad in de provincie Apulië, aan de Adriatische Zee. De Via Appia, ooit een belangrijke route door Italië, loopt van Rome naar Brindisi. Nog altijd staat hier een enorme zuil, die het einde van deze route markeert.

 

Bergerac, Frankrijk

28.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam en Brussel-Charleroi

Bergerac is een perfecte bestemming voor liefhebbers van lekker eten en goede wijn. Het stadje in de Dordogne telt bijna net zoveel wijngaarden als inwoners. Vanaf Rotterdam vlieg je er in anderhalf uur naartoe.

 

Cork, Ierland

109.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Brussel

Deze voormalige culturele hoofdstad van Europa is de op-twee-na grootste stad op het Ierse eiland. Met onder meer twee imposante kathedralen in het historisch centrum, een modern operahuis kan Cork zich niet alleen qua omvang, maar ook qua uitstraling meten met Belfast en Dublin.

 

Santiago de Compostela, Spanje

95.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam en Brussel

In het uiterste noordwesten van Spanje ligt Santiago de Compostela, dat vooral bekend is als pergrims- en bedevaartsoord. De Galicische stad is echter ook een echte studentenstad, want meer dan een derde van de inwoners van Santiago de Compostela studeert nog. Hierdoor is Santiago jonger en bruisender dan velen verwachten.

 

Alghero, Italië

42.000 inwoners, rechtstreekse vluchten vanaf Eindhoven en Brussel-Charleroi

Vanwege de historie, de architectuur en het Catalaans-achtige dialect wordt Alghero ook wel Klein-Barcelona genoemd. Maar door de ligging op het Italiaanse eiland Sardinië is Alghero meer dan dat – de stad combineert het goede van Catalonië en Sardinië tot één unieke mix.

 

Bron: Tix.nl