Nieuws/Binnenland
976220
Binnenland

Vrouw en hondje dood door aanrijding

Een 25-jarige vrouw uit Enschede is in de nacht van zaterdag op zondag overleden omdat zij bij het oversteken van de Zuid Esmarkerrondweg werd aangereden door een auto. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Enschede, is aangehouden.

De vrouw was rond tien voor half 2 's nachts met haar vriend de hond aan het uitlaten toen zij bij het oversteken werd aangereden. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen, aldus de politie. Ook de hond overleefde de aanrijding niet. Uit een blaastest bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Om met zekerheid vast te stellen of de man inderdaad teveel had gedronken, is een bloedonderzoek bij hem gedaan.

Of ook de snelheid waarmee de man over de weg binnen een 50 kilometerzone reed, een rol heeft gespeeld, wordt nog onderzocht. De man zit in afwachting van de resultaten vast voor verhoor en nader onderzoek. Zijn rijbewijs is vanwege de ernst van de feiten ingevorderd. De vriend van de vrouw zag de aanrijding gebeuren. Hij is opgevangen door vrienden en familieleden.