Nieuws/Binnenland
976237
Binnenland

Warmer naar Pasen!

Het wordt een droge en zonnige zondag. Het kwik loopt vandaag op naar 13-17 graden. Ook de Marathon van Rotterdam en het mogelijke  kampioensfeest van Ajax mogen zich in een fraai voorjaarszonnetje verheugen. De vooruitzichten voor Pasen lijken hoopvol!

Hogedruk speelt vandaag decoderen in ons land. Het is fraai weer maar ervaart een enigszins schrale noordenwind. Het blijft droog en af en toe zijn er wat wolken. De zon overheerst echter.

Zon en een bui

Vanavond volgen vanuit het noorden buien. Het koelt af naar 5 graden. Morgen vallen er nog af en toe enkele buien maar ook schijnt de zon. Het is het 10-12 graden frisser dan vandaag. In de nacht naar dinsdag koelt het af tot het vriespunt, lokaal tot min 2 graden. Overdag is er een af en toe zon en valt er mogelijk nog een bui. Het is met 11 graden ronduit fris. Ook woensdagnacht verloopt koud met lokaal kans op matige vorst aan de grond.

Vanaf woensdag breidt hogedruk zich uit over onze streken. Het wordt overal droog en de zon gaat steeds vaker schijnen. Het kwik loopt zienderogen op. Woensdag is het 14 graden, donderdag 17 en de dagen erna mogelijk nog warmer. Richting het Paasweekeinde zijn de vooruitzichten nog onzeker. Aanvankelijk kan het zeer zacht zijn tot 20 graden of meer. Er is ook kans op een wat minder zacht weertype maar slecht verloopt Pasen vrijwel zeker niet.