Nieuws/Buitenland
976881
Buitenland

Gezochte crimineel daagt politie uit

Een gezochte Belgische crimineel lacht de politieagenten, aan wie hij wist te ontsnappen, uit op Facebook.

"Fuck you, popo. Leer zwemmen en kijk beter uit jullie doppen", schrijft de 26-jarige Nabil Zammouri.

Zammouri, die voorwaardelijk vrij was na een celstraf voor afpersing, bedreiging en mishandeling, wordt door de politie gezocht vanwege het schenden van die voorwaarden. Hij werd maandagmiddag gezien in Dilsen-Stokkem, waarna een politiemacht op de been werd gebracht om hem te arresteren, aldus Belgische media.

De wijk werd afgesloten en alle auto's in het gebied werden gecontroleerd. Speurhonden en zelfs een helikopter werd ingezet om de crimineel in de kraag te vatten.

Zammouri wist echter te ontsnappen en op Facebook schrijft hij hoe hij dat gedaan heeft. "Als ze betere ogen hadden en vanuit de lucht hadden opgelet, hadden ze me kunnen vangen. Maar met de steun van Noteborn (de wijk, red.) en via het kanaal ben ik kunnen ontsnappen." Nadat hij het kanaal was overgezwommen, verstopte hij zich in een bunker.

Op de netwerksite krijgt hij veel lovende reacties van vrienden en zelf lijkt hij ook trots op zijn prestatie. "100 man, één helikopter, 4 à 5 zwaantjes en weet ik wat nog allemaal. Ze hebben me niet kunnen pakken. Zelfs heel de wijk afgesloten en toch kunnen weglopen. Ja dat noem ik 'voor lul gezet'. Ben in elk geval weg, dat is het belangrijkste."

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Bericht door Nabil Zammouri.