Nieuws/Buitenland
976957
Buitenland

Doden door autobommen in Homs

De explosie van twee autobommen heeft woensdag in de Syrische stad Homs aan zeker 25 mensen het leven gekost. Onder hen zijn vrouwen en kinderen. Nog eens 106 personen raakten gewond, meldde het Syrische staatspersbureau SANA. Een van de gewonden is een fotograaf van het persbureau. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldde zeker 21 doden.

De explosies deden zich voor in de wijk Karam al-Loz, waar veel alawieten wonen. Dat is de religieuze minderheid waartoe president Bashar al-Assad behoort. De eerste bom ontplofte volgens SANA nabij een snoepwinkel in een drukke straat, waarna het volgende explosief ongeveer een half uur later afging. De explosies zouden zware schade hebben aangericht aan huizen, winkels en auto's in de omgeving.

Opstandelingen hebben de macht in het oude centrum van de stad, die niet ver van de grens met Libanon ligt. Zij worden belegerd door militairen van het regeringsleger. Maandag werd in het centrum van Homs de Nederlandse pater Frans van der Lugt doodgeschoten.