Nieuws/Binnenland
977329
Binnenland

'Einde uitbraak ebolavirus niet in zicht'

Het Rode Kruis vreest dat het einde van de uitbraak van het ebolavirus in West-Afrika nog niet in zicht is. De hulporganisatie gaat honderden extra vrijwilligers trainen om het dodelijke virus tegen te gaan. Zij gaan voorlichting geven, woningen desinfecteren en lijken verzamelen en bergen. Ook gaan ze helpen mensen op te sporen die in contact zijn gekomen met het virus, waar geen behandeling tegen bestaat.

Ook zijn negen specialisten onderweg om lokale afdelingen van het Rode Kruis te ondersteunen, maakte de hulporganisatie maandag bekend. Het Internationale Rode Kruis heeft ruim 1 miljoen euro nodig voor de hulpverlening. Het Nederlandse Rode Kruis heeft tot nu toe 40.000 euro hieraan bijgedragen.

In Guinee zijn sinds het begin van de uitbraak eind maart zeker 86 doden gevallen. Volgens het Rode Kruis breidt het virus zich uit van het zuiden naar het noorden en heeft het de hoofdstad Conakry bereikt. Ook in Liberia zijn twee doden gevallen. In Sierra Leone zijn preventieve maatregelen genomen.