Nieuws/Buitenland
977392
Buitenland

'Duitsers pas op voor Nederlandse boetes'

Duitse vakantiegangers die met Pasen naar het buitenland gaan, moeten het voorzichtig en rustig aan doen in het verkeer. Anders kan de trip aardig in de papieren gaan lopen. Zustervereniging ADAC van de ANWB waarschuwt automobilisten in het bijzonder voor Nederland, Italië, Zwitserland en Noorwegen. Verkeersboetes zijn er vergeleken met thuis beduidend hoger, aldus de automobilistenclub op zijn site.

In ons land is een Duitser aanmerkelijk meer kwijt als hij te hard rijdt, niet handsfree belt of zonder gordel rijdt. In Nederland is 20 kilometer te hard rijden bijvoorbeeld bijna vijf keer zo duur als in Duitsland. Niet handsfree bellen kost in ons land 230 euro, in Duitsland 40.

De ADAC heeft ook tips voor verkeerszondaars: snel betalen loont. Als de boete binnen 20 dagen wordt betaald krijgt men in Spanje een korting van 50 procent, in Italië is er een korting van 30 procent bij betaling binnen 5 dagen. Te lang wachten is in Italië geen goed idee. Na 60 dagen wordt het boetebedrag verdubbeld.