Nieuws/Binnenland
977564
Binnenland

CvdK: spookstatenlid moet zetel opgeven

Spookstatenlid Monica Nunes van Forza Noord-Holland is benaderd om haar zetel op te geven. De ex-PVV'er heeft de afgelopen jaren slechts drie vergaderingen bijgewoond van de Provinciale Staten.

In 2014 en 2013 heeft Nunes zich niet één keer laten zien bij vergaderingen van Provinciale Staten. In 2012 was ze slechts drie keer aanwezig. Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft haar om die reden schriftelijk benaderd, meldt het Noordhollands Dagblad. Remkes schrijft dat het aanzien van en het vertrouwen in Provinciale Staten er niet mee is gediend als "een volksvertegenwoordiger wel een vergoeding en onkostenvergoeding ontvangt zonder dat daar een prestatie tegenover staat.".

"Om die reden verzoek ik u hierbij om mij schriftelijk te berichten wanneer u uw Statenwerkzaamheden weer oppakt. Indien u door welke omstandigheden dan ook hiertoe niet in staat bent dan vraag ik u serieus te overwegen om uw Statenlidmaatschap op te zeggen", schrijft Remkes.

Het is niet de eerste keer dat Nunes een brief ontvangt waarin geklaagd wordt over haar permanente afwezigheid. Het vorige schrijven werd niet beantwoord.