Nieuws
977579
Nieuws

Tom Coronel op werkbezoek bij nieuwe WTCC-team

VIDEO - Eind deze week barst het nieuwe World Touringcar Championship FIA WTCC los. Coureur Tom Coronel ging voor de officiële seizoensstart op kraamvisite bij Roal Motorsport om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. "Dit seizoen is vrijwel alles anders", zegt Coronel tegen Autovisie.

Roal Motorsport is gevestigd in het Italiaanse Venetië. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door voormalig autocoureur Roberto Ravaglia. Na een succesvolle carrière in de autosport begon hij zijn eigen raceteam, genaamd Ravaglia Motorsport. Het bedrijf werd later omgedoopt naar Roal Motorsport, doordat Aldo Preo zich bij hem aansloot.

In de video neemt Coronel een kijkje in de assemblagehal van het raceteam waar de Cruze TC1 van Coronel wordt klaargestoomd voor de races. Hij gaat ook het circuit op met zijn nieuwe Cruze TC1 om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe WTCC-seizoen.

Moulay El Hassan

De eerste WTCC-race wordt op 12 en 13 april verreden op het Circuit Moulay El Hassan in Marokko. "De eerste race is altijd even afwachten om te kijken wat iedereen in huis heeft, maar ik heb grote verwachtingen van Citroën. Volgens mij gaan zij het erg goed doen. Het is niet normaal hoeveel banden zij versleten hebben tijdens testsessies, volgens mij zo'n 800. Persoonlijk denk ik dat we prima kunnen stoeien met de Honda Civics", zegt Coronel.

"Het hele WTCC-kampioenschap is ten opzichte van vorig seizoen ongeveer drie keer zo duur. Dat komt vooral door de snellere auto's. Ze zijn zo'n 100 kilogram lichter, maar leveren ook veel meer vermogen. Het was 300 pk, maar is nu 380 pk geworden. Het zijn dus serieus snelle auto's. De racewagens zijn per ronde zelfs zes seconden sneller en dat is echt veel."