Nieuws
977586
Nieuws

Rabobank vangt €8,6 miljoen voor Olympisch paard London

Springpaard London, waarmee Gerco Schröder bij de Olympische Spelen in 2012 tweemaal zilver won, is voor €8,6 miljoen geveild. Het paard was eigendom van Ger Visser, die zijn paarden in de boedel van zijn failliete projectontwikkelaar Eurocommerce had. Schuldeiser Rabobank organiseerde de veiling. De bank kreeg nog €300 miljoen van Visser, waarvan na een eerdere onroerend goedveiling nog ruim €50 miljoen open staat.

London, waarop 23 keer geboden werd en die verkocht werd inclusief 170 rietjes met zijn diepgevroren sperma, was veruit het meest prijzige paard van Eurocommerce. Vooralsnog staat het bod op de nummer twee, Vingino, op €305.000.

Later vanmiddag gaan alle toppaarden van Eurocommerce in één keer onder de hamer. Het openingsbod voor dat combinatiekavel is €11.031.151.

Oliedollars

Het openingsbod voor London was €4 miljoen. Vooral vanuit het kapitaalkrachtige deel van het Midden-Oosten, China en Rusland zou veel interesse in het succespaard zijn.

Ger Visser verkocht de springstal van Eurocommerce aan zijn zoon, toen zijn vastgoedbedrijf dreigde om te vallen. Tegelijkertijd sloot hij een sponsorcontract af met zijn zoon, waardoor deze feitelijk niets hoefde te betalen voor de stal. De curatoren draaiden de verkoop terug, waardoor Rabobank als grootste schuldeiser de springpaarden mocht veilen.

Van de 100 paarden die bij verkoop van de springstal aan Visser junior aanwezig waren, bleken er nog dertig over. De curatoren onderzoeken nog waar de overige paarden gebleven zijn.