Nieuws
977677
Nieuws

Overzicht verkochte boekwinkels Polare

Curator Kees van de Meent heeft 16 van de 21 boekwinkels van het failliete Polare verkocht. Een overzicht van de winkels met hun nieuwe eigenaren:

- Amsterdam: het vroegere Scheltema is verkocht aan Novamedia, dat de winkel zijn oude naam teruggeeft.

- Rotterdam: heeft een groep medewerkers als nieuwe eigenaar. De vestiging gaat weer Donner heten en verhuist naar de Coolsingel.

- Utrecht: is overgenomen door boekhandel Kramer & van Doorn uit Zeist. De winkel bij de Oudegracht zal verder gaan onder de oude naam Broese Boekverkopers. Het overgrote deel van het personeel (ongeveer 20 medewerkers) kan waarschijnlijk mee.

- Den Haag: gaat naar de Haagse boekondernemers Nadine en Fabian Paagman. De winkel in de Spuistraat gaat verder onder de naam Paagman. Minstens 10 van de 25 arbeidsplaatsen blijven behouden

- Maastricht: krijgt vestigingsmanager Ton Harmes als nieuwe eigenaar. Deze winkel, die geldt als een van de mooiste boekwinkels in Europa, krijgt zijn oude naam Dominicanen terug.

- Leiden: komt in handen van Willeke van der Meer, mede-eigenaar van boekhandel Blokker in Heemstede. Zij werkte vroeger al bij de Leidse boekwinkel, toen nog bekend onder de naam Kooyker.

- Enschede: is verkocht aan boekhandel Broekhuis in dezelfde stad. De collectie tweedehandsboeken verhuist naar Broekhuis, waarna het pand van Polare half mei dichtgaat. Broekhuis neemt twee medewerkers van Polare over.

- Nijmegen: verkocht aan voormalig personeel. De Nijmeegse winkel gaat verder onder de oude naam Dekker vd Vegt.

- Tilburg: komt in handen van de familie Mutsaers van de gelijknamige boekhandel in die stad.

- Den Bosch: krijgt als nieuwe eigenaar winkelmanager André Stikkers. De vestiging gaat verder onder de oude naam Adr. Heinen.

- Almere: overgenomen door Jeroen Stumpel, handelaar in boeken en kantoorartikelen. De winkel gaat onder die naam verder.

- Groningen (inclusief de vestiging in ziekenhuis UMCG): heeft als nieuwe eigenaar Ad Peek. Gaat verder als boekhandel Van der Velde.

- Leeuwarden: ook deze vestiging is overgenomen door boekondernemer Ad Peek en valt onder de paraplu van Van der Velde.

- Eindhoven: gekocht door vestigingsmanager Paul van Orsouw en een ondernemer. De oude naam Van Piere keert terug.

- Zwolle: voor deze vestiging is geen koper gevonden. De inventaris en de voorraad zijn verkocht aan bedrijfsleider Theo Bloks.

- Apeldoorn: Overgenomen door Nawijn & Polak. In het filiaal gaat de nieuwe eigenaar door met tweedehands boeken.

- Breda: Geen koper gevonden. De vestiging gaat dicht.

- Arnhem: Geen koper gevonden. De vestiging gaat dicht.

- Hilversum: Geen koper gevonden. De vestiging gaat dicht.

- Haarlem: Geen koper gevonden. De voorraden zijn verkocht aan Jan Bernard de Slegte.

- De acht Vlaamse winkels: gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar, heeft die boekenzaken teruggekocht.