Nieuws
977704
Nieuws

Amazon test thuisscanner

Amerikaanse klanten van Amazon hoeven binnenkort geen boodschappenlijstje meer te maken. Het bedrijf komt namelijk met een thuisscanner waarmee klanten de producten in hun keukenkastjes kunnen scannen. Wie het ding langs de barcode van een lege pot appelmoes haalt, voegt het artikel automatisch toe aan zijn bestelling bij boodschappenservice AmazonFresh.

Dat meldt Retailnews. De Dash, zoals het apparaatje heet, werkt via een wifi-verbinding en is gekoppeld aan het klantenaccount. Met het apparaat kunnen klanten zelf producten scannen of, nog gemakkelijker, inspreken. Via de webwinkel kan de uiteindelijke bestelling worden bevestigd, waarna de boodschappen thuis worden bezorgd.

Klanten krijgen de scanner weliswaar gratis maar kunnen de scanner vooralsnog alleen op uitnodiging van de keten bestellen.

De boodschappenservice is tot op heden beschikbaar in Zuid-Californië, San Francisco en Seattle. Het bedrijf heeft echter uitbreidingsplannen  en wil AmazonFresh dit jaar uitrollen naar twintig grote steden binnen en buiten de Verenigde Staten. Voor Europa heeft Amazon voorlopig de zinnen gezet op onder meer Engeland en Duitsland.

Zien?